Збори селян у селі Забужжя

Дата: 14.05.2018 18:15
Кількість переглядів: 682

     Фото без опису

  Темою зборів селян у селі Забужжя, які відбулися у п’ятницю, 11-го травня і на які запрошувались депутат Волинської обласної ради Гупало Ю.В., помічник народного депутата  України Ігоря Гузя – Ігор Торба, представники Державної прикордонної служби різних рівнів, в.о. старост громади, працівники виконавчого апарату Рівненської сільської ради, представники засобів масової інформації району, був такий порядок денний:

 

  1. Про співпрацю жителів громади з Державною прикордонною службою.
  2. Про Стратегію розвитку Рівненської об’єднаної територіальної громади на 2019 – 2023 роки ( було роздано опитувальний лист).
  3. Про стан підписання декларацій з сімейними лікарями.
  4. Про обговорення проектів рішень регуляторних актів, які пропонується внести на розгляд чергової сесії.
  5. Різне.

 

      Близько 150 жителів громади цікавило питання щодо можливого зменшення прикордонної смуги до 100 метрів від лінії кордону, що значно б це полегшило б її обслуговування самим прикордонникам, бо в окремих місцях прикордонна смуга сягає майже 5 кілометрів. Громада навіть висловила готовність допомогти перенести смугу ІПС.  А це остаточно зняло б проблемні питання щодо безперешкодного доступу селян до їхніх земельних ділянок. Начальник Луцького прикордонного загону Микола Скарвінко зазначив, що питання слушне, але його слід вирішувати не на місцевому рівні. Враховуючи, що згідно із наказом Міністерства внутрішніх справ, тепер до паспорта треба ще й перепустку.

      Сільський голова Володимир Крижук зазначив, що до жовтня минулого року людей, які проживають у близьких до кордону селах, на територію між Держкордоном і лінією інженерних прикордонних споруджень (ІПС) пропускали без перепусток на основі списків, поданих місцевою владою паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу або ж його завіреної копії.Місцеві жителі хочуть мати доступ за лінію ІПС на розташовані там свої земельні наділи, переважна більшість яких – земельні паї, а таких ділянок загальною площею близько 800 гектарів у районі -  близько 1700. Людей обурює, що про запланований перетин смуги ІПС треба попереджати вартових кордону не менше  ніж за 3 години, а якщо ж  необхідно потрапили “за полосу” транспортним засобом, необхідно вказати його марку і номер. А як бути тим, у кого техніка саморобна?

        Микола Скарвінко, начальник Луцького прикордонного загону,завірив присутніх, що всі зауваження громади донесе до вищестоящого керівництва і також зазначив, що прикордонники готові шукати компроміс і проблемному питанні, бо зрозуміло, що скасувати наказ МВС чи внести в нього зміни — це має вирішуватися щонайменше на міністерському рівні.

Були претензії щодо використання на інженерних спорудах колючого дроту “Єгоза”, який небезпечний тим, що може наносити більші рани, ніж звичайна “колючка” і навіщо треба встановлювати біля школи чи місць відпочинку, бо не зрозуміло, хто нестиме відповідальність,  якщо чиясь дитина серйозно пораниться?

       Підтримав жителів депутат обласної ради Юрій Гупало, який запропонував ініціювати звернення  на його адресу і на адресу  народного депутата України Ігоря Гузя з проханням клопотати перед відповідними органами щодо відміни перепусток та пункту про обов’язкове інформування прикордонників, а також щодо зменшення прикордонної смуги до 100 метрів.  

      Заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради проінформувала присутніх щодо підготовки Стратегії розвитку Рівненської ОТГ на 2019-2023 роки. Всім було роздано опитувальний лист з проханням визначитись із пріоритетними завданнями та було зазначено, що при бажанні, можна пройти онлайн-голосування на сайті Рівненської громади.

      Завідувач амбулаторії Лесь Л.М. ознайомила присутніх із станом підписання декларацій з сімейними лікарями і проінформувала щодо можливого фінансування на кожного жителя громади за рахунок медичної субвенції без декларацій і у разі їх підписання. Було повідомлено присутнім щодо кроків кожного бажаючого підписати декларації.

      Про проекти регуляторних актів, які пропонується внести на розгляд чергової сесії, інформували начальник відділу з питань юридичного забезпечення, діловодства та проектної діяльності Любов Шрамко та  провідний спеціаліст цього ж відділу Сергій Солом’янюк, які зазначили, що відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» на сайті Рівненської сільської ради оприлюднено проекти регуляторних актів з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб:  

  • Про встановлення місцевих податків та зборів;
  • Про встановлення ставок акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів;
  • Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
  • Про встановлення ставок земельного податку;
  • Про встановлення розмірів орендної плати на земельні ділянки;
  • Про окремі питання управління майном спільної власності (Методика розрахунку орендної плати, про порядок управління комунальним майном, про порядок відчуження майна,  порядок списання майна тощо);
  • Про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та малих архітектурних форм;
  • Про  залучення та використання пайової участі( внеску) замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та  соціальної інфраструктури;
  • Про порядок розміщення зовнішньої реклами та території Рівненської сільської ради;
  • Про встановлення плати за послуги, що надаються КЗ «Центр КДСТ»;
  • Про правила благоустрою та утримання території населених пунктів;
  • Про транспортний податок.

 Найбільш дискусійним було питання щодо Правил благоустрою, в ході обговорення було внесено зміни та доповнення. 

      З текстом  проектів рішень та аналізом їх регуляторного впливу  всі бажаючі можуть ознайомитись на інформаційному сайті Рівненської сільської ради http://rivnenska.gromada.org.ua у розділі "Регуляторна діяльність" та  в Рівненській сільській раді.   

   Було зазначено, що громадські обговорення по цих питаннях будуть проведені 21 травня в Рівненській сільській раді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь