Шановні жителі громади, не випалюйте суху траву !

Дата: 04.03.2019 17:27
Кількість переглядів: 243

Фото без опису  При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту.  Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам.

  Трав’яні пожежі завдають істотного збитку узліссям і підліскам, знищуючи молоді деревця. Більш того, вони можуть стати причиною масштабних лісових пожеж.

 

 

  Випалювання наносить пряму шкоду й здоров’ю людини, оскільки дим від спалювання трави їдкий, густий, неприємний – їсть очі, неприємно пахне. До того ж в покладах сухої трави часто таїться сміття, небезпечне для спалювання.Трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

  Запам’ятайте, суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Ті, хто стверджують що спалювати траву корисно помиляються самі і вводять в оману інших. 

  Звертаємо також увагу на те, кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках  і кримінальна відповідальність!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь