Святкування на Гущанському озері

Дата: 19.01.2020 23:33
Кількість переглядів: 236

Фото без опису  Сьогодні, 19 січня, ще одне найважливіше церковне свято, яке завершує цикл святочних днів – Водохреща або Богоявлення. Вважається, що в день Хрещення Господнього вода в усіх річках, озерах, ставках, колодязях і навіть у водопроводі стає святою. Люди здавна помітили, що така вода набуває цілющих властивостей, допомагає від багатьох хвороб і не псується довгий час. Той факт, що Водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року, і досі для нас залишається загадкою…


  І вже стало традицією, що на березі Гущанського озера відбувається святкове дійство і тому біля нього було сьогодні велелюдно. О 13 год. настоятель Гущанського храму отець Сергій провів таїнство освячення води з нагоди свята Богоявлення, а всі бажаючі - місцеві жителі і не тільки, мали змогу зануритись у води озера. Звичайно, цьогоріч зима здивувала, і не було ні снігу, ні морозу… Та на березі всім присутнім пропонували гарячий чай і навіть глінтвейн, презентували свої місцеві страви гущанські господині, погрітись можна було біля багаття, а на імпровізованій сцені – співали колективи будинків культури та клубів громади, даруючи присутнім святковий настрій.
   Все навколо дихало святом. Бо звучали вокальні композиції у виконанні народних аматорських колективів «Надія» Рівненського СБК та «Опалинка» Гущанського клубу, фольклорного колективу клубів Столинсько-Смолярського старостинства та співочого гурту Забузького будинку культури.

  Сільський голова Володимир Крижук подякував працівникам Гущанського старостинства, комунального закладу «Центр КДСТ», всім учасникам художньої самодіяльності та церковному хору за змістовне свято, яке вдалося. Адже кожен такий захід – це вшанування православних народних традицій і, звичайно, нагода почути і побачити, які талановиті люди живуть у населених пунктах Рівненської громади, що на Любомльщині.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь