Що отримають пенсіонери у травні 2020 року?

Дата: 05.05.2020 13:22
Кількість переглядів: 540

Фото без опису  З травня 2020 року, як і передбачено постановою  Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року №251 “Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”, Пенсійним фондом України проведено індексацію пенсій – збільшено з 4404,35 до 4888,83 грн (на 11 відсотків) показник середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії.

    Пенсії перераховано у відповідності до Порядку проведення перерахунку пенсій відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 №124.

    Перераховані пенсії збільшуються не менше, ніж на 100 гривень.

    Окрім проведеної індексації, збільшено до 2100 гривень мінімальну пенсійну виплату  особам, які мають тривалий страховий стаж (30 і більше років жінки та 35 і більше років чоловіки).

 В зв’язку з продовженням дії карантину до 11 травня 2020 року автоматично продовжено термін виплати пенсій по інвалідності особам, у яких інвалідність встановлена на певний термін та строк повторного огляду визначено МСЕК у період дії карантину – з 12 березня по 11 травня 2020 року. Виплати зазначеній категорії громадян продовжено за раніше встановленою групою інвалідності і будуть в майбутньому переглянуті за результатами проведеного переогляду.

     Усі виплати буде проведено за основними відомостями у визначену кожному пенсіонеру дату виплати – зараховано на ваш рахунок у банку, а тим, хто обрав АТ «Укрпошта», пенсію принесе листоноша додому.

  Шановні пенсіонери! Без нагальної потреби не виходьте з дому, не ризикуйте своїм здоров’ям і життям! Усі питання з’ясовуйте  за телефонами гарячих ліній або ж скористайтеся послугами вебпорталу Пенсійного фонду України. Бережіть себе!

        

 

Заступник начальника головного

управління Пенсійного фонду України

у Волинській області                                                                                                         Т.КОШЛАТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь