Затвердили ставки місцевих податків та зборів

Дата: 01.07.2020 12:43
Кількість переглядів: 482

Фото без опису  Під час чергової 57 сесії Рівненської сільської ради, яка відбулась 30 червня, депутати ухвалили встановлення місцевих податків та зборів на території громади. Зокрема, встановили ставки єдиного податку для юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, ставки та пільги із сплати земельного податку, та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

  Прийняттю зазначених рішень передувала емоційна дискусія. Сільський голова Володимир Крижук, який проводив сесійне засідання, наголосив на важливості ухвалення  ставок податків і зборів та закликав депутатів з розумінням віднестись до цього під час голосування.  В результаті, депутати затвердили проекти рішень, врахувавши деякі поправки, що надійшли у ході їх розгляду та під час громадських обговорень.

  Варто зауважити, що земельний податок депутати залишили на рівні минулого року. Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – зменшили по низці класифікаторів. Щодо єдиного податку, то 1 група сплачуватиме 10% від прожиткового мінімуму, а ось для 2 групи платників податків наші обранці ставку зменшили, встановивши її на рівні 7% від мінімальної заробітної плати (попередньо цей показник був на рівні 10%).

  Також, депутати доповнити  граничну чисельність працівників комунального закладу «Центр культури, дозвілля, спорту та туризму» ввівши 0,5 посади художнього керівника  СБК с. Забужжя. А ось питання щодо внесення доповнень до Програми  підтримки та розвитку закладів культури Рівненської сільської  ради на 2020-2021 роки депутатської підтримки не здобуло.

  Не меншу увагу депутати приділили й земельним питанням, які здебільшого стосувалися надання дозволу на складання проектів землеустрою, технічної документації та їх затвердження, тощо.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь