Передбачено кошти для виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі

Дата: 16.03.2021 14:18
Кількість переглядів: 592

Фото без опису   Джерелом фінансування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі є видатки місцевих бюджетів. З огляду на відповідальність органів місцевого самоврядування за створення умов для реалізації законодавчих прав громадян, у тому числі щодо виплати зазначеної компенсації, з метою своєчасної виплати компенсації та недопущення виникнення заборгованості Рівненською сільською радою передбачено кошти у сумі 50 000 гривень.

         Постановою Кабінету Міністрів України від 23.09.2020 року № 859  «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» затверджено Порядок подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, відповідно до якого фізичним особам, які надають соціальні послуги, щомісячні компенсаційні виплати.

         Розмір компенсації відповідно до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» обчислюється як різниця між прожитковим мінімумом на одну особу в розрахунку на місяць, установленим законом на 1 січня календарного року, в якому надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, та середньомісячним сукупним доходом фізичної особи, яка надає соціальні послуги, за попередні шість місяців, що передують місяцю подання заяви про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

        Фізична особа, яка надає соціальні послуги, отримує тільки одну компенсацію незалежно від кількості осіб, за якими вона доглядає.

        Більш детальну інформацію щодо призначення даної компенсації та переліку необхідних документів можна отримати у відділі ЦНАП (тел. 0689717553) або у  відділі соціального захисту населення Рівненської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь