Збережіть дерева! Обрізайте гілки з омелою!

Дата: 26.03.2021 15:58
Кількість переглядів: 490

Фото без опису  Шановні жителі Рівненської громади!

  У період весняного обрізання дерев, просимо звернути вашу увагу на видалення омели, як на фруктових, так і на декоративних деревах, що ростуть на Ваших присадибних ділянках.

  Омела -  це вічнозелений кущик, який паразитує на гілках різних дерев - тополях, кленах, березах, липах, грушах, яблунях, дубах, соснах та ін. Ця рослина-напівпаразит успішно захоплює все нові і нові території, розширює коло рослин-господарів.

  Небезпека омели в тому, що вона живиться соком дерева, забирає в нього всі корисні речовини, що так необхідні для росту та міцності. Також омела пускає коріння по гілкам в серцевину дерева, а також може сягати навіть стовбура та коріння. Коріння омели викликають гниття деревини, що значно знижує міцність та стійкість дерев. Якщо не вживати ніяких заходів по боротьбі з цими рослинами-напівпаразитами, то середній строк життя дерева після зараження омелою становить 10-12 років.

  Найпростішим і найбільш поширеним методом боротьби з омелою є обрізання уражених гілок, або навіть цілих дерев. Слід відмітити, що уражені омелою гілки та частини стовбура дерева, які будуть обрізані, слід спалити. Ні в якому разі не можна залишати уражені гілки висихати – омела дуже довго зберігає свою життєздайність, а це може стати причиною повторного зараження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь