Збережіть дерева! Обрізайте гілки з омелою!

Дата: 26.03.2021 15:58
Кількість переглядів: 482

Фото без опису  Шановні жителі Рівненської громади!

  У період весняного обрізання дерев, просимо звернути вашу увагу на видалення омели, як на фруктових, так і на декоративних деревах, що ростуть на Ваших присадибних ділянках.

  Омела -  це вічнозелений кущик, який паразитує на гілках різних дерев - тополях, кленах, березах, липах, грушах, яблунях, дубах, соснах та ін. Ця рослина-напівпаразит успішно захоплює все нові і нові території, розширює коло рослин-господарів.

  Небезпека омели в тому, що вона живиться соком дерева, забирає в нього всі корисні речовини, що так необхідні для росту та міцності. Також омела пускає коріння по гілкам в серцевину дерева, а також може сягати навіть стовбура та коріння. Коріння омели викликають гниття деревини, що значно знижує міцність та стійкість дерев. Якщо не вживати ніяких заходів по боротьбі з цими рослинами-напівпаразитами, то середній строк життя дерева після зараження омелою становить 10-12 років.

  Найпростішим і найбільш поширеним методом боротьби з омелою є обрізання уражених гілок, або навіть цілих дерев. Слід відмітити, що уражені омелою гілки та частини стовбура дерева, які будуть обрізані, слід спалити. Ні в якому разі не можна залишати уражені гілки висихати – омела дуже довго зберігає свою життєздайність, а це може стати причиною повторного зараження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь