Призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу

Дата: 27.04.2021 12:33
Кількість переглядів: 1218

Фото без опису

Невдовзі розпочнеться черговий призов офіцерів запасу на військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Головна мета якого – набуття офіцерами запасу, які свого часу закінчили військові кафедри при цивільних навчальних закладах, практичного досвіду служби, перепідготовки, та в цілому збільшення кількості військово-навчених осіб у запасі.

      Наразі в області проводяться підготовчі заходи такі як, оповіщення офіцерів визначеної категорії, проведення медичних оглядів та інше.

      Відбір таких офіцерів буде проводити атестаційна комісія, яка відбиратиме кандидатів на військову службу за призовом серед офіцерів запасу віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки, склали встановлені іспити, мають вищу освіту за освітнім ступенем не нижче ніж «бакалавр» і які не служили у ЗСУ. Відбір організовано на рівних засадах як для чоловіків, так і для жінок. Відібраних кандидатів призвуть на військову службу на термін 18 місяців.

     Після призову офіцери стануть слухачами курсів підготовки та перепідготовки при профільних військових вишах. Навчання триватиме три місяці. За результатами роботи мандатних комісій при вишах офіцерів призначать на вакантні посади у військових частинах небойового складу. Тих, хто проходить службу за призовом осіб офіцерського складу, в район проведення ООС не направлятимуть.

      Відповідно до вимог п. 10.2 наказу Міноборони від 10.04.2009 р. №170, після видання наказу Міністра оборони щодо призову на військову службу осіб офіцерського складу запасу, громадяни України, яким надійшла повістка, зобов’язані прибути у пункт і в термін, зазначені у повістці.

       Особливу увагу звертаємо керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, що вони повинні забезпечити своєчасне прибуття громадян, які в них працевлаштовані, відповідно до врученої повістки.

Законодавство України передбачає два види відповідальності за порушення законодавства про військовий обов’язок і військову службу: адміністративну і кримінальну.

       На час проходження військової служби офіцери не тільки виконують обов’язки, а й користуються правами, пільгами і видами забезпечення, визначеними законодавством, тому в соціальному забезпеченні у них з’являться певні переваги.

       Відповідно до ч. 3 ст. 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на військову службу за призовом осіб офіцерського складу або прийнятими на військову службу за контрактом, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

      Фактично це означає, що особа має право на дві зарплати одночасно, цивільну (за місцем роботи) та в ЗСУ.

      Під час проходження служби офіцерам надається щорічна чергова відпустка терміном 30 діб, забезпечується проживання, а тим, хто орендує житло – виплачується компенсація. Грошове забезпечення та соціальний захист відповідає рівню офіцерів військової служби за контрактом.

      Також призвані із запасу особи офіцерського складу після шести місяців такої служби за бажанням можуть продовжити військову службу за контрактом.

       У зв’язку з цим Любомльський об’єднаний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки викликає та просить з’явитися за адресою м.Любомль, вул.Незалежності, 45 всіх офіцерів запасу віком до                43 років, які не проходили військову службу та перебувають на військовому обліку в Любомльському ОРТЦК та СП для уточнення облікових даних та проведення бесід щодо призову офіцерів запасу на військову службу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь