Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Дата: 10.12.2021 12:12
Кількість переглядів: 1002

Фото без опису   10 грудня День безоплатної правової допомоги, приурочений до Дня прав людини. Громадяни мають можливість отримати юридичні консультації (первинна допомога) та захист, предстаництво (вторинна допомога) в центрах та бюро правової допомоги, які розташовані на всій території України.

У м. Любомль працює Любомльське бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Створення бюро було направлено на забезпечення правовою допомогою жителів та гостей Любомльщини.

Безоплатна правова допомога – найуспішніший соціальний проект, реалізований сьогодні в Україні. Кожен українець отримав реальний інструмент у вигляді знань про свої права і можливості захистити їх.

Любомльське бюро правової допомоги від початку своєї діяльності стоїть на захисті законних прав та інтересів усіх категорій населення, допомагаючи людям у вирішенні їх правових проблем. За роки діяльності працівниками Бюро надано близько 5000 консультацій та роз’яснень, більше 300 осіб звернулися за вторинною правовою допомогою (складення документів процесуального характеру, представництво в суді та інших державних органах). Найбільш актуальні питання, які турбують людей це питання з сімейного законодавства, спадкового, цивільного, земельного, житлового. Кожного дня, Бюро щонайменше відвідує 3-5 осіб і кожного року тенденція іде лише на збільшення, бо у людей з’являється довіра до системи БПД. Тож, послуги Любомльського бюро правової допомоги є затребувані, а безоплатна правова допомога – актуальна.

Отримати безоплатну первинну правову допомогу мають право усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, в тому числі іноземці, особи без громадянства, у тому числі біженці чи особи, які потребують додаткового захисту.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають певні категорії осіб, визначені  Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Це малозабезпечені особи, особи з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, діти та інші соціально вразливі верстви населення.

Для допомоги у вирішенні певних питань правового характеру, захисту прав людини, за для поширення правової інформації та доступу до правових консультацій усім категоріям людей працює Любомльське бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Любомль, вул.Незалежності, 33 тел. (03377) 2-45-43. e-mail: [email protected]

Skype: Любомльське бюро правової допомоги

Начальник бюро – Андрій Литвинюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь